Marinbiolog

På god väg!

Ex-jobb dag 9 - Kontakt med omvärlden

Kategori: Allmänt

Jag sitter och lyssnar på Eddie Vedders ljudspår till filmen "Into the wild" och känner mej lite lagom upprorisk. Dagen har mestadels spenderats med att studera artiklar rörande microplastics och plastic debris. I letandet efter en artikel skriven av Moore kom jag till insikt; Det är samma Moore som dokumentärfilmen "En ocean av plast" handlar om, alltså mannen som seglade rakt in i "North pacific central gyre" och fann sej själv omgiven av plastpåsar, plastflaskor, plastförpackningar och gud vet vad för plastavfall.

Moore driver idag Algalita Marine Research Foundation och fortsätter uppenbarligen med sin forskning runt plast. Gissa vem jag har mejlat för mer info runt nypublicerade artiklar i ämnet? Just det, Moore såklart!
Det ska bli spännande att se om han svarar och ifall det då blir med en artikel bifogad på ämnet pelagiala fiskar och hur de äter plast i det öppna havet.

Istället för att göra som killen i boken/filmen Into the wild och bara ge upp och dö i den amerikanska vildmarken har jag nu kommit fram till att göra precis tvärtom. Tackla problemen med framtiden istället för att bli en bitter eremit på någon avlägsen skärgårdsö. 

UPP TILL KAMP!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: