Marinbiolog

På god väg!

Att visualisera data

Kategori: Allmänt

Jag gillar ju det här med att visualisera data, att förklara konstiga experiment och entusiasmera lyssnaren (som länge varit min exjobbar-kompis Thomas som sitter vid skrivbordet bredvid). 
 
Nu ska jag försöka illustrera hur de metoder som jag analyserat i ex-jobbet ser ut i stora drag. Lätt kan man tänka i det initiala skedet. Men då glömmer man bort den försvårande faktorn; Paint.
 
De färgglada maskarna ska alltså illustrera en filmad sträcka av ROV:n som hovrar där uppe i hörnet. Färgen ska representera olika typer av alger. Den övre och nedre masken representerar varsin metod. Den mittersta förklarar två olika metoder. 
 

Studentliv

Kategori: Allmänt

Ibland blir det system overload i hjärnan när en sitter och tolkar data på exjobbskontoret. Då händer det att jag surfar in på diverse bloggar för att se vad som händer i andras låtsasliv. Detta står att läsa som en check uppmaning i Emmas blogg på ELLE.se;
 
"Ett tips för er som har svårt att bestämma kläder på morgonen. Har en lite klädhäst frame med dina favoriter som du alltid känner dig snygg i. Häng de gärna i färgskala så blir de en snygg inredningsdetalj också!"
 

Sjukt bra idé! Då undrar jag bara en liten sak som gäller de flesta unga i Göteborg; Var ska den få plats? Bild nedan från ettan jag delar med sambo.

Det snöar i havet också

Kategori: Allmänt

Hej hej, tisdag förmiddag, en hel vecka av nya möjligheter breder ut sig framför mig!

Det snöar utanför fönstret, snart har vi när 1 dm snö i Götet.

Och det är inte det enda stället det snöar på! För det snöar i havet också. Marin snö. Och det behöver inte vara minusgrader för att det ska snöa där. Magiskt.

Först en film med kammaneter i ett stilla snöfall.
 
Här mer av en snöstorm