Marinbiolog

På god väg!

Bröd à là sjökock

Kategori: Allmänt

Överskriften är lite av en ordvits, det är självklart ingen sjökock (alltså fisken Sjökock) som bakar bröd, men det gjorde däremot kockarna på Ostindiefararen, det gör de fortfarande förresten. Och då blir det oftast ett bröd som jäser över natten.

Maria har gett mej ett sånt recept!
Ska prova det inom en rimlig framtid.

"Ciabatta över natta"

Lös 1/4 pkt jäst i 3 1/2 dl kallt vatten. Rör i 1 1/2 tsk salt, 1 tsk flytande honung och 7 dl dinkelsikt eller vetemjöl special. Täck skålen med plastfilm och ställ i kylen 8 timmar. Stjälp ut degen på mjölat bord, dela degen i 6 delar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa under tiden ugnen blir varm och grädda i 225 grader i ca 20 minuter. Enjoy!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: