Marinbiolog

På god väg!

Youtubeklipp från ROV på djupet

Kategori: Allmänt

Inför fredagens djuphavsföredrag

Kategori: Allmänt

http://www.weirdseamonsters.com/

Länken leder till en sida med fina bilder på "weird sea monsters" som kanske inte är så konstiga när allt kommer omkring. Njut av bilderna men ta texterna med en nypa salt :)

Helg!

Kategori: Allmänt

Fredag morgon! Ännu en skolvecka till ända, oj oj vad fort det går!

Nu sitter jag med en kopp kaffe och laddar inför veckans sista föreläsning med och av Per Mosknes på ämnet "Predator-byte-interaktioner". Åh du ljuva populationsekologi, det är ett favoritämne faktiskt. Populationsekologi handlar om hur olika populationer interagerar och samspelar/motspelar, och hur man beräknar detta med olika modeller och snygga grafer eller med egna försök in situ eller in vitro. Skrev jag rätt nu? I verkliga livet eller på labb ska det betyda iallafall. Jag får kolla upp de där orden till nästa inlägg.

Helgen är vigd åt ett av mina fritidsintressen! Ostindiefararen Götheborg ska riggas av inför vintervilan och det innebär omfattande arbete för en stor skara människor. Därmed har SOIC bjudit in till en traditionell arbetshelg denna helgen för att få hjälp med att ta ner det mesta av rundhulten och tågvirket. Så det blir till att dra på sej oömma kläder och skor inför en helg i riggen i glada vänners lag. Ett välkommet avbrott i studierna!

Hektiskt

Kategori: Allmänt

Bråda dagar i mitt liv just nu!

Vi avslutade tiden på Kristineberg i fredags med en presentation av våra slutsatser gällande grunda hårdbottnar. Efter en något klurig inventering av stora alger i olika typer av exponeringsgrad av vågor och vind var det meningen att jag och Maria, en av kursarna, skulle kunna säga något om IDH, Intermediate Disturbance Hypothesis. Vad den hypotesen handlar om är jag trött på, men den är inte desto mindre intressant så googla den om det intresserar dej för jag har ingen tid att förklara den just nu.

Idag har jag duggat (skrivit art-prov) fiskdelen som släpat efter mej efter sommarens kurs i Form och Biotop, en artkunskapskurs som jag tog ute på Tjärnö. Den kan jag rekomendera ALLA att gå, oavsett bakgrund. Man behöver inga förkunskaper, är man bara intresserad av havet så är den jätterolig och lärorik. Duggan gick bra, trots att jag inte sett alla fiskar "live" som ingick i den latinska listan över arter som skulle tryckas in i hjärnan. Skönt att ha den avklarad. Nu kan man tänka på annat, som t.ex. Nästa veckas muntliga redovisning av ett ekosystem, i mitt fall 'Djupa slätter'.

Efter det kommer själva tentan, det är dock tre (?) veckor kvar tills dess så än så länge har inte tentaångesten satt in.

Här är något man kan roa sej med tills dess; Livekamera på 30 m djup i Gullmarsfjorden

Nu åter till studierna!