Marinbiolog

På god väg!

Första uppdraget

Kategori: Allmänt

Igår satt jag i ett trångt rum utan fönster och skrev så fingertopparna nästan smälte knappsatsen på datorn. Thomas satt bredvid och skannade in tvärsnitt av ostron. Vi befann oss i universitetets scanning och poster-sal. Där infann sej något som i det närmaste kan liknas vid arbetsnirvana. Ett tillstånd där bara jag och min uppgift existerade och timmarna flög iväg. Gratis kaffe- och chokladmaskin gjorde säkert sitt också.
Nu är en komplett rapport inskickad! Båda handledarna har fått ett ex. av vad som jag tänker är den slutgiltiga rapporten. 32 sidor slutade den på. Tack Word för att du och jag fick index-funktionen att fungera!

Nu är det tisdag, jag stryker min lägenhet medhårs. Plockar iordning, dammar och dammsuger. Ikväll bär det av till Kristineberg för att mönstra på forskningsfartyget Skargerak. Ett grundområde ska inventeras och förhoppningsvis kunna natura2000-märkas!

Temavecka

Kategori: Allmänt

Jag droppar franskakursen. När jagska:n hänger som tunga stenblock i allt för tunn lina ovanför huvudet är det skönt att kunna eliminera ett par av dem. I det här fallet genom att avsäga sej franskan. Nu får jag tid över till annat. Jag kan t.ex. se på fransk film. Och läsa en och annan fransk bok. Och ta med Mr N (min hjärtas kär) till Frankrike, där vi kan förkovra oss i baguetter, sufletter och monsieurer et les dammes!

Just i detta NU spelar Fleet Foxes låten 'Mykonos' för mej inne i CD-spelaren. Jag sitter med uppstarten av min journalistikkurs och skapar faktiskt en ny blogg på deras begäran. Jag har döpt den till "Temaveckan". Temaveckan är nämligen lite av ett nytt projekt som går ut på att allmänbilda mej själv genom att ge varje vecka ett tema vari det är meningen att jag ska fördjupa mej. Det kan t.ex. vara statskuppen i Chile på 70-talet, eller kvinnans frigörelse. Ja, vad som helst som har en samhällsvetenskaplig/historisk anknytning. På det viset kan man vidga sina tankenät och knyta samman historia med nutid, utveckling, avveckling, politik m.m. och få den där allmänbildade hjärnan som på en gång ser sammband när Ohly börjar snacka bröstmjölk i direktsändning.