Marinbiolog

På god väg!

Vilken jävla tjej?

Kategori: Allmänt

Kim Adelman tycks veta väldigt mycket om de s.k. "tjejerna". Läste onsdagens Lysekilsposten idag och fick syn på den här artikeln:Chickflicks är väl ett ganska känt fenomen, filmerna handlar om kärlek och happy endings och är lättuggad underhållning. Kim Adelman har dock fått det hela lite om bakfoten, när hon/han från vetskapen om att det oftast är kvinnor/tjejer som ser dessa filmer (källa på det tack! Jag skulle vilja se en statistisk undersökning på om det faktiskt skiljer sej mellan könen när det gäller vilka som ser dessa filmer hemma i tv-soffan) drar slutsatsen att "vi tjejer" vill fortsätta se Julia Roberts i filmer med "en ganska banal handling" som Pretty Woman.Och artikeln fastställer: "Svårare än så tycks det alltså inte vara att tillfredsställa den kvinnliga biopubliken."

I ett slag blev man förminskad till en lite jävla löjlig prick som bara vill se kärlek på duken, gärna med en jävligt banal handling. Tack och bock, för dessa "tjejer" är sjukt lättillfredsställda så därför räcker det sådär, med en lovestory och lite happy ending. Jaha, men dåså. Ja, vi tjejer fattar nog inte en film med en djupare handling än så. Näe. Vi tjejer vill bara ha chickflicks med Hugh Grant. That's it.

Jag känner mej sjukt förnedrad och tillintetgjord. Jag tror jag ska knacka på LP som har kontoret här bredvid och säga artikelförfattaren en sanningens ord!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: