Marinbiolog

På god väg!

Andra dagen på rapportskrivning

Kategori: Allmänt

Dagen har ägnats åt att försöka lista ut hur man refererar korrekt. Det finns olika typer av system för hur man hänvisar till källor i löpande text och även olika system hur man skriver ut själva källorna under det obligatoriska "Referens"-kapitlet i slutet på rapporten. I rapportskrivning är referensdelen nästan det viktigaste; All fakta som presenteras ska ha sin källa med namn på upptäckare/dokumenterare, vad artikeln eller boken hette där faktan hittades etc. Det är en hel vetenskap att referera, och en lathund för hur detta görs på bästa mest informativa sätt saknas tyvär på GU:s hemsida. Det är något jag ska försöka framföra till passande instans!

Jag har blivit tipsad om en sida från Lunds universitet; Här är länken! http://www3.ub.lu.se/infokompetens//referens/referensa.html

Mkt bra, rekomenderas varmt.

Jag promenerade från Zoologiska institutionen ner till Kurs- och tidningsbiblioteket (i slutet på vasagatan, mot Haga) efter lunch. Jag kan tipsa om det sistnämnda stället för studenter i Göteborg, här finns tysta lässalar i en mycket trivsam äldre miljö; Målningar på väggarna, höga välvda fönster och tunga trämöbler. Bra belysning och tillgång till internet. Den enda nackdelen är att här kan vara svårt att hitta studieplats under vissa perioder. Kanske beror det på att stället är mycket populärt bland studenter som hänger i krokarna runt Handels eller så är det kanske så att vi studenter lider brist på schyssta studieplatser?

Jag sprang hur som helst ihop med M. Obst på vägen hit! Mycket trevlig marinbiologkollega. Han har precis varit med om att publicera en helt ny bakterieart som lever i en mask som endast finns i Gullmarsfjorden! Läs om den spännande upptäckten här; http://bohuslaningen.se/nyheter/bohuslandal/1.790669-ny-bakterieart-upptackt-i-markligt-djur

Nu ska jag fortsätta med studierna
Hej så länge från din vän i vetenskapen

Ps; Ett musiktips! Piroth, ett band som spelar på Krokstrandsfestivalen. Lyssna om du gillar lättflyktig karelsk tjejindie!

Piroth – Safe Haven

Kommentarer


Kommentera inlägget här: