Marinbiolog

På god väg!

Nutid och framtid

Kategori: Allmänt



Just nu rasar klimatdebatten i Danmark med världens ledare samlade för att varje nation skall kunna slåss för sina rättigheter att bränna olja, skövla skog, expandera och leva. I Sverige hör vi kontinuerliga påminnelser om händelser i Köpenhamn men varför har inga rop hörts om skandalen i IPCC (FN:s klimatpanel)?
Jag vet faktiskt inte. Här verkar var dags största nyhet bestå i en ny skandal i paret Wood's privatliv. Kul.

Det hände sej nämligen för inte mer än några veckor sedan att någon hackade sej in i en dataserver på ett klimatforskningsuniversitet i England och läckte ut på nätet via Ryska servrar. Än så länge vet jag inte om mejlen är äkta och i orginalform men hur som helst är det hela en skandal inom klimatforskningen. Antingen är FN:s klimatpanel offer för en illsinnad fiende eller så har IPCC satt sin sista potatis. Vad tror du?

En oceanograf vid Göteborgs universitet skrev en bra debattartikel om "climatgate" som skandalen kommit att kallas men den finns tyvär inte att läsa längre på Gp:s hemsida. Undrar varför?

Phil Jones, Keith Briffa, hans assistent, Michael Mann från Penn State, Malcolm Hughes vid Universitetet i Arizona, Kevin Trenberth vid National Center for Atmospheric Research, James Hansen från NASA’s Goddard Institute of Space Studies och fler är berörda i mejlen som stals vid inbrottet på universitetets servrar.

 Läs mejlen här

Liten notis i Gp här som berättar om utvecklingen efter climatgateskandalen. And that's it!

Det finns mer på CNN däremot http://www.cnn.com/video/#/video/us/2009/12/07/tsr.inhofe.climate.change.cnn?iref=allsearch

På studiefronten händer det lika mycket! Jag skriver min sista tenta på kandidatprogrammet på torsdag, sedan ligger ett projektarbete på schemat fram till mitten på januari. Därefter ska jag påbörja mitt examensarbete om "microplastics". En ledtråd är att det handlar om mikroskopiska plastpartiklar och dess närvaro i det marina ekosystemet. Mer info kommer snart!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: